Rifugio Sapienza

Slapen op de Etna vulkaan op 1923 meter hoogte, op slechts 10 meter van de kabelbaan richting de top van de vulkaan. Dat kan in Rifugio Sapienza op Etna Zuid.

De Rifugio kun je zien als een hotel en biedt dan ook vele faciliteiten. Zo is er een bar, restaurant en een lounge ruimte. In het hele hotel is gratis WiFi internet. In de zomer is de Rifugio hét ideale uitgangspunt voor excursies op de Etna vulkaan. En in de winter kun je hier skiën wanneer er voldoende sneeuw ligt!

De Kamers | Ligging | Prijzen

De kamers in Rifugio Sapienza

Je kunt in de Rifugio kamers huren voor 1, 2, 3, 4 of 5 personen. Alle kamers zijn niet-roken en er is WiFi internet beschikbaar. De kamers zijn modern ingericht met een lichte badkamer voorzien van douche, wastafel, toilet en bidet. Er is een föhn aanwezig en er zijn gratis toiletartikelen.

Afhankelijk van het type kamer heb je een eenpersoonsbed of tweepersoonsbed. Er is een flatscreen TV op de kamer, een minibar en een kluis.

Bekijk hier de actuele beschikbaarheid

Ligging Rifugio Sapienza

Rifugio Sapienza ligt op een hoogte van zo’n 1900 meter op Etna Zuid. De kabelbaan, waarmee diverse excursies richting de top vertrekken, ligt op slechts 1o meter van de Rifugio.

Rifugio Sapienza - Etna vulkaan - Nicolosi

Vanaf Nicolosi is het ongeveer 25 minuten omhoog rijden, de Etna vulkaan op. Op 4 km afstand ligt het avonturenpark EtnAvventura waar je in de bomen kunt klimmen.

Prijzen overnachting

De prijzen van de Rifugio verschillen per periode en type kamer. Een tweepersoonskamer in het laagseizoen kost ongeveer € 67,00 per nacht en in het hoogseizoen € 77,00 per nacht. Dit is inclusief ontbijt.

Bekijk hier de actuele prijzen

Waarom overnachten op de Etna vulkaan?

Als je overnacht in Rifugio Sapienza dan ben je direct ’s ochtends vroeg op de vulkaan en kun je bijvoorbeeld genieten van de prachtige zonsopkomst. Een ander voordeel is dat je dan voor de ‘drukte’ aan bent en je direct de ochtend kunt beginnen aan een wandeling op de vulkaan, of een excursie naar de top. De meeste excursies starten namelijk al om 09.30 uur. Dat betekent dat je anders erg vroeg van bed moet, wanneer je nog ergens anders vandaan moet komen.

Daarnaast is het natuurlijk een bijzonder idee dat je kunt zeggen dat jij ‘op de Etna vulkaan’ geslapen hebt!

Nieuws

Aeroporto di Catania tijdelijk gesloten voor onderhoudswerkzaamheden in mei!

We willen je informeren over een belangrijke verandering met betrekking tot je …

Etna vulkaan spuwt ringen

Linguaglossa | De majestueuze Etna vulkaan, gelegen op oosten van het prachtige …

Excursie Etna Nord 3000m weer van start!

Linguaglossa | Dit jaar is er in verhouding weinig sneeuw gevallen op …

Meer nieuws