Isola Bella bij Taormina

Sicilië | Het quick stijgt boven de 30 en zelfs 40 graden uit de komende dagen. En dat betekent Afrikaanse warmte op het Italiaanse eiland. Daarom hierbij 7 tips om deze hittegolf op Sicilië te overleven én toch optimaal te genieten van het eiland.

Tip 1: Avond excursie op de Etna vulkaan

Overdag is het momenteel enorm warm. Op de Etna vulkaan (op 1800/ 1900 meter hoogte) is géén schaduw. Dat betekent dus dat je in de volle zon loopt. Natuurlijk is het: hoe hoger op de vulkaan, hoe frisser het wordt, maar hier geldt ook: hoe hoger op de vulkaan, hoe dichter bij de zon!

Een excursie in de avonduren is daarom een ideale oplossing voor deze warme temperaturen op Sicilië. Een van de meest gekozen avondexcursies op de Etna vulkaan is de zonsondergang excursie. Je ziet dan de vulkaan nog gewoon met daglicht. Én je geniet dan rond 20.00 uur van de magische zonsondergang op 2900 meter hoogte op de actieve vulkaan. Wat wil je nog meer na een dag bakken in de zon?

Zonsondergang observatorium Etna vulkaan
Bodyrafting Alcantara rivier

Tip 2: Neem in dip in het ijskoude water van de Alcantara rivier!

Het water in de Alcantara kloof is ijs en ijskoud. Perfect dus om even af te koelen. Je kunt deze prachtige kloof van lava gewoon zelf bezoeken als je wilt. Je betaalt dan enkel € 1,50 p.p. om de trap naar beneden te nemen, of € 13,50 p.p voor de lift. Zorg dat je sportschoenen draagt die nat mogen worden, want je kunt het beste mét schoenen aan in deze rivier lopen.

Liever niet je eigen schoenen nat maken? Kies dan voor een excursie in de rivier. Ook wel fijn is dat je dan een pak aan krijgt. En geloof me, dat wil je in dit ijskoude water! Wil je echt naar de ‘Gole dell’Alcantara’, dan kun je hier gaan bodyraften. Wil je liever springen en glijden waar het niet zo toeristisch is? Kies dan voor Alcantara Jumping.

Tip 3: Avond excursie boottocht

De frisse wind door je haren voelen wapperen? Kies dan voor een boottocht met zonsondergang. Als je vertrekt is de zon niet meer zo fel en een zonsondergang vanaf zee zien is natuurlijk ook prachtig. Daarnaast heb je ook de kans om dolfijnen te spotten! Hoe romantisch wil je het hebben?

Boottocht Taormina dolfijnen
Funivia dell'Etna panorama kabelbaan
Krater 2002 Etna vulkaan

Tip 4: Ochtend excursie Etna vulkaan

Ben je geen avondmens? Zorg dan da je ’s ochtends zo vroeg mogelijk met een excursie start, zodat je rond het middaguur weer terug bent. De Etna vulkaan heeft 2 zijdes die je kunt bezoeken: Etna Nord en Etna Zuid. Bij Etna Zuid vind je de bekende kabelbaan. Deze gaat vanaf 09.00 uur open. Je kunt enkel de kabelbaan boeken, of de complete excursie met kabelbaan en 4×4 bus die je nog naar 2750 meter hoogte (4km rijden) brengt.

Liever een excursie aan de noordzijde? (De noordzijde ligt dichterbij Taormina én is veel minder toeristisch, dus fijn als je niet van het ‘commerciële’ houdt.) Bij Etna Nord kun je met de comfortabele 4×4 bussen naar 2900 meter hoogte om 10.30 uur. Je bent dan rond 13.00 uur terug, net op tijd voor de hitte van de middag.

Houd je van wandelen en wil je méér zien van de vulkaan? Kies dan voor dé alternatieve trekking bij Etna Nord langs kloven, oude kraters en een lava grot. Deze wandeling start om 08.00 uur en je bent om 13.00 uur terug bij de auto. Liever iets minder wandelen? Dan kun je naar de kraters van 2002 wandelen. Deze excursie start om 10.0 00 uur en je bent ook rond 13.00 uur weer terug bij de auto.

Tip 5: Snorkelen in zee

Neem je graag een frisse duik in zee? Kies dan voor de snorkeltour. En dan bedoel ik ook echt dé snorkeltour als je wilt snorkelen. Vaak wordt de optie ook bij een bootexcursie aangeboden, maar dan heb je meestal maar 10 minuten tijd. Bij de snorkeltour ga je echt 1,5 uur snorkelen op 3 verschillende locaties. Dat is dus 3x een heerlijke frisse duik in zee, met 3x een nieuwe onderwaterwereld. Denk er bij het snorkelen wel om dat je je goed insmeert (vooral je rug), want deze krijgt natuurlijk veel zon als je in het water drijft.

Snorkelen Taormina Isola Bella
Nebrodi jeep tour offroad

Tip 6: Off-road door de Nebrodi rijden

Het natuurgebied de Nebrodi is minder bekend onder ons Nederlanders en dat is echt helemaal onterecht. Okee, ik snap dat dit gebied overschaduwd wordt door de prachtige Etna vulkaan, maar eigenlijk is het Nebrodi natuurgebied nog een onontdekte parel. Vergelijk het met de veluwe in Nederland!

Aangezien de Nebrodi hoger liggen, is het hier koeler dan bijvoorbeeld aan zee. Is het aan zee 40 graden, dan is het in de Nebrodi 25 graden bijvoorbeeld. Een temperatuur die heel goed te doen is! Tijdens de Nebrodi jeeptour ga je stukken natuur zien die je nooit weer zult vergeten. Je rijdt met de jeep off-road door de bossen, komt wilde zwijnen tegen en ziet landschappen die lijken op de landschappen die je ziet bij de Teletubbies. Een must-do als je genoeg tijd hebt!

Tip 7: Quad rijden met zonsondergang

Voel de wind door je haren wapperen (okee, je draagt een helm…) en geniet van de combinatie van avontuur & magie tijdens een quad tour op de Etna vulkaan in de avond. In de avond koelt het wat af en zit je dus niet meer in de brandende zon op de quad. En wat is nou beter dan je dag afsluiten met een tour vol adrenaline op de Etna vulkaan én een magische zonsondergang zien op 1900 meter hoogte? En na de tour ga je ook nog gezellig met de groep een pizza eten in Rifugio Sapienza. Kortom, een prachtige compleet avondvullend programma voor deze warme dagen!

Tip 7+1: Strand

Tja, het strand kan natuurlijk niet ontbreken wanneer het heet is. Zorg wel dat je een goede UV-parasol hebt, want de zon brandt momenteel ook dwars door een gewone parasol heen. Geen eigen parasol? Kies dan voor een lido met comfortabele strandbedjes en een parasol. En zorg natuurlijk voor voldoende goede zonnebrand, drink voldoende en draag een pet bijvoorbeeld.

Wil je in het weekend (voor op zondag) naar een van de lido’s? Zorg dan dat je van tevoren reserveert! De zondag kun je zien als een dag in het hoogseizoen namelijk.

Dit zijn mijn 7+1 tips om de hittegolf door te komen én ook Sicilië te ontdekken. Daarnaast is het belangrijk om genoeg water te drinken, je goed in te smeren en een pet of hoed te dragen! Meer tips of advies? Je mag mij altijd mailen: anniek@etnasicilie.nl of appen op: +31(0)6 23370594!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.