Kabelbaan Taormina

De kabelbaan van Taormina naar Isola Bella

In Taormina is een kabelbaan die vanaf het centrum, naar beneden, richting Isola Bella gaat. Deze kabelbaan vertrekt vanaf Via Luigi Pirandello, op slechts 200 meter van de boog van Porta Messina. Vanaf hier gaat de kabelbaan naar beneden naar de parkeerplaats bij Mazzarò en Isola Bella. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 3 minuten lopen naar de stranden van Mazzarò of Isola Bella.

Openingstijden kabelbaan Taormina

De kabelbaan draait elke 15 minuten. In de winter is de kabelbaan Taormina geopend van 08.00 tot 20.00 uur en in de zomer van 08.00 uur tot 1.30 uur in de nacht.

Taormina kabelbaan Isola Bella

Prijzen Taormina kabelbaan

Een enkele rit met de kabelbaan kost € 6,00 per persoon. Een retourtje (heen en terug) kost € 10,00. Je kunt ook een dagkaart kopen. Daarmee kun je dan zo vaak op en neer als je wilt. Je betaalt hiervoor € 20,00 per persoon.

Ook zijn weekabonnementen mogelijk. Voor een week betaal je € 85,00 per persoon en voor een maand € 170,00 per persoon.

  • Enkele rit: € 6,00 p.p.
  • Retour rit: € 10,00 p.p.
  • Dagkaart: € 20,00 p.p.
  • Weekkaart: € 85,00 p.p.
  • Maandkaart: € 170,00 p.p.

Inwoners krijgen korting en betalen voor een week € 20,00 per persoon en voor een maand € 37,50.

Details kabelbaan

De kabelbaan heeft gondels. Er zijn in totaal 8 gondels. In elke gondel kunnen 12 personen. De kabelbaan overbrugt een lengte van 701.30 meter en een hoogte van 170.50 meter. Er is een helling van 68%. De kabelbaan hangt gemiddeld ongeveer 30.05 meter boven de grond en gaat 5 meter per seconde. De kabelbaan doet er ongeveer 2,5 minuut over om van boven naar beneden te gaan of andersom.

Wanneer de kabelbaan nemen?

Het is handig om de kabelbaan te nemen als je in Taormina bent, of verblijft, en graag Isola Bella wilt bezoeken. Parkeren bij/rondom Isola Bella is namelijk een uitdaging vaak. Vanaf de kabelbaan is het nog ongeveer 3 minuten lopen naar de trap die je naar het strand bij Isola Bella brengt.

Bij Isola Bella kun je aan het strand liggen (let op, weinig ruimte en vaak heel druk!), of een strandbedje huren, iets eten in een van de restaurants, een kano huren, of bijvoorbeeld een snorkel tour doen!

Wil je een excursie naar de Etna vulkaan doen en heb je geen auto? Dan wordt er ook vaak een pick-up georganiseerd vanaf de parkeerplaats onderaan bij de kabelbaan. Ook in dit geval is het dan noodzakelijk om de kabelbaan te nemen naar hier als je in Taormina verblijft.

Nieuws

Aeroporto di Catania tijdelijk gesloten voor onderhoudswerkzaamheden in mei!

We willen je informeren over een belangrijke verandering met betrekking tot je …

Etna vulkaan spuwt ringen

Linguaglossa | De majestueuze Etna vulkaan, gelegen op oosten van het prachtige …

Excursie Etna Nord 3000m weer van start!

Linguaglossa | Dit jaar is er in verhouding weinig sneeuw gevallen op …

Meer nieuws