Isola Bella

Isola Bella ligt aan de Ionische kust van Sicilië, direct onder Taormina. Het is een natuurgebied  gelegen in de baai van Taormina die enkel via een kleine zandtong verbonden is met het eiland.

Isola Bella bezoeken

Je kunt het kleine schiereiland bezoeken door vanaf Taormina de kabelbaan te nemen naar beneden.Vanaf het Belvedere punt bij Taormina kun je met een trap naar Isola Bella lopen. De trap telt 134 treden. Of kies voor een excursie met de boot, waarbij je langs Isola Bella vaart (tip!).

Isola Bella bij Taormina

Het strand bij Isola Bella

Het strand bij Isola Bella is deels zand met kiezels/ stenen. De zee is prachtig helder blauw en er liggen diverse rotsen. Dit gebied leent zich dan ook uitstekend om te snorkelen of te gaan duiken. Als je hier gaat zwemmen zorg dan dat je waterschoentjes draagt. Het koraal en de rotsen zijn scherp!

Je kunt ook een strandbedje huren bij de Lido. Deze is echter altijd enorm druk, dus reserveren is noodzakelijk. Een alternatief is gewoon je handdoekje meenemen en deze neerleggen op de dunne zandtong. Er is niet veel ruimte, dus houd hier rekening mee.

Nieuws

Sicilië in de winter: 5 tips wat te doen!

5 tips voor Sicilië in de winter! Ga je in de winter naar …

Etna vulkaan al 6 maanden extreem actief

Linguaglossa | De Etna vulkaan is sinds het begin van dit jaar …

Etna vulkaan weer uitgebarsten, Sicilië kleurt rood!

Linguaglossa | De Etna is al een aantal weken onrustig. Regelmatig spuwt …

Meer nieuws