Isola Bella

Isola Bella ligt aan de Ionische kust van Sicilië, direct onder Taormina. Het is een natuurgebied  gelegen in de baai van Taormina die enkel via een kleine zandtong verbonden is met het eiland.

Isola Bella bezoeken

Je kunt het kleine schiereiland bezoeken door vanaf Taormina de kabelbaan te nemen naar beneden. Vanaf het Belvedere punt bij Taormina kun je met een trap naar Isola Bella lopen. De trap telt 134 treden. Of kies voor een excursie met de boot, waarbij je langs Isola Bella vaart (tip!).

Isola Bella bij Taormina

Het strand bij Isola Bella

Het strand bij Isola Bella is deels zand met kiezels/ stenen. De zee is prachtig helder blauw en er liggen diverse rotsen. Dit gebied leent zich dan ook uitstekend om te snorkelen of te gaan duiken. Als je hier gaat zwemmen zorg dan dat je waterschoentjes draagt. Het koraal en de rotsen zijn scherp!

Je kunt ook een strandbedje huren bij de Lido (bijvoorbeeld Lido Mendolia). Deze is echter altijd enorm druk, dus reserveren is noodzakelijk. Een alternatief is gewoon je handdoekje meenemen en deze neerleggen op de dunne zandtong. Er is niet veel ruimte, dus houd hier rekening mee.

Excursies bij Isola Bella

Wil je Isola Bella op een andere manier ontdekken, of hier een activiteit doen? Dan zijn dit de opties:

Museo Naturalistico Regionale di Isolabella

Sinds 2011 is het eiland een museum geworden. Je kunt dit museum bezoeken op elke dag van de week vanaf 09.00 uur tot 1 uur voor zonsondergang. Op maandag is het museum gesloten. De entree kost € 4,00 per persoon.

Tips

Wil je dit schiereiland bezoeken, ga dan niet in het weekend hierheen. Op zaterdag en zondag zullen ook veel lokale mensen hier naartoe gaan omdat ze dan vrij zijn. Parkeren is erg lastig in de omgeving van Isola Bella. De meeste kans op een parkeerplaats heb je bij de kabelbaan die omhoog gaat naar Taormina. Daarnaast zijn er diverse prive parkeerplaatsen in de omgeving waar je ook tegen betaling kunt parkeren. Soms vragen ze je dan de sleutels achter te laten.

Nieuws

Aeroporto di Catania tijdelijk gesloten voor onderhoudswerkzaamheden in mei!

We willen je informeren over een belangrijke verandering met betrekking tot je …

Etna vulkaan spuwt ringen

Linguaglossa | De majestueuze Etna vulkaan, gelegen op oosten van het prachtige …

Excursie Etna Nord 3000m weer van start!

Linguaglossa | Dit jaar is er in verhouding weinig sneeuw gevallen op …

Meer nieuws